Star Wars - först kontakt

Star Wars – när R2-D2 kom i mitt liv

Star Wars, först kontakt!

Star Wars - först kontakt

Star Wars – först kontakt

 

Hej Allihop,

 

Alla vi som var barn och ungar när Star Wars filmer först dök upp var lyckligt lottade… Karaktärerna var många och annorlunda. Man kunde lära mer av mänsklighet från R2-D2 än att spendera sin tid med nyheter eller dom där tjocka böcker fylld med allt kunskap i världen… Smidigt numererade från 1-12. Ah, tiden innan internet!

 

Jag skulle kunna skriva sidor av text om dom lustiga varelser som härjade runt galaxin… Alla varma minne om stunder ihop med Chewbacka. Alla risika rymdskeppar som gjorde att man var nöjd med sin egen trasig cykel… Klarar Han Solo sig med sin plåt tunna varför skulle jag behöva ha luft på båda däcken?? Jag menar han ska till helt annan planet och jag var oftast bara på väg till nån granne och var inte beroende av ljuset hastighet – 15km i timme räckte bra…

 

Star Wars är något som har börjat introducera även till min lille son. Pojkar och deras pappor behöver gemensamma hobbys och mammor brukar ogilla håriga co-pilots från ytter rymd! Eftersom allt Star Wars relaterad i pappas skåp var för gammalt och fint att leka med hörde vi äventyret knackande på dörren!

 

Jag måste erkänna… När jag var runt 8 år gammal drömde jag om detta stund. Min son och jag skulle starta våra tuned space sportster och dra till planeten nära oss för att storhandla leksaker! Tio tals år senare blev detta verklighet – lite trist bara att space roadstern blen en brun pappa kombi och planeten i närhet skulle bli nån shopping paradis i Solna… Vilken anticlimax!

 

Vi gick in i flera butiker som konstig nog var halv fyllda med alla klassiska Star Wars figurer. Vi träffade Strormisen, petade på Yoda, men ingen force verkade komma till våran riktning… Lille mannen började visa mer intresse på bollar och Disneys prinsessor! Där fanns en annan pappa med sitt lite äldre son och utan ett ord han förmedlade mig; ”the force is strong with him – do not give up!” Samtidigt kunde jag se hur lille mannen totalt ignorerade alla dessa kultur skatt för mänsklighet för att leka med mjukis Kalle Anka… Pappas värld började kollapsa!

 

Då fick jag syn på min egen idol i fin plåt… Tunnan fylld med allt som är bra i livet och lite till… Där var hen – R2-D2! Den var som Nicos och pappas hjärnor var kopplat ihop för han hann till R2-D2 först och kunde inte sluta stirra eller peta på Hens Royal Highness!! Först kontakt var gjord och vilken elektrisk möte det blev! Lille mannen bablade och R2-D2 svarade… Space magin hade gjort sitt – nya vänskap hade skapats och pappan visste att han har en Star Wars kompis för livet…

 

Star Wars – klicka här och se hur fint vänskap en liten pojke och gammal robot kan ha…

 

Så vad har vi lärt oss idag? Kärlek har inga gränser, lyckan är för alla och till slut – gå och krama din kaffe bryggare – hen är din bästa morgon kompis!

 

Go natt,

Pappa

 

 

 

 

 

 

 

admin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Nicos resa!