Gunga

Gunga – do You feel the need for speed?

Gunga

Gunga

Gunga… Första steg till hastighets nirvana!

 

Hej Allihop,

På veckan har vi gjord djupt analys på lekparkens roligaste sits. Vi har stått i kö till olika fritidsaktiviteter där. Provat allt vi vågat. Hittat på nya sätt att hoppa av saker och generellt busat för busande är bra… För små barn och även för deras pappor!

 

När man är litet och spenderat hittills mest av dagarna i trygga armar med sin mamma och pappa, kan lekparken vara rätt så skrämmande ställe. Där finns ett stort antal oskrivna regler och kö etikett som måste läras… Ofta den hårda väg. Varje lekpark verkar ha sin egen grupp av 4-6 åringar som i princip agerar som vilken som helst väl oljat diktatur – eller gammaldags kungahus…  Kort sagt det är ett ställe som kan bli rejält mardröm eller ens ”happy place” för väldigt många år.

 

Nicos pappa, jag, råkar komma från en liten by med hela 1 st lekpark. På en hektisk dag var parken fylld med max 3 andra barn så lite av storstads köande var det även där. Ok, 2 av dom 3 kanske var min bror och hans polare men kö blev det ändå. Positivt var att den tredje barnen aldrig ville köa till samma ställe som jag och dom 2 andra försvann direkt när mamma inte längre tittade efter, så i stort sätt var hela parken helt och hållet mitt.

 

Jag måste erkänna att första gången vi köade till gungan med Nico blev något av en shock! Det var 4 gungar med 5-7 familjer i kö till varje… Vuxna människor tittade på deras klockor och pratade lite halv högt om 5-minuters regel och hur den ska respekteras… Första 10 minuter småskrattade jag lite och tänkte vilka ”positiva” människor hänger här på lekparken… Efter 20 minuter tittade jag surt på snubben och hans som som gungade efter 6 minuter utan nån respekt för enkel regelverk!!  På minut 7 var jag redå att plocka fram min mobiltelefon och knappa in nummer till parkpolis när dom fattade vinken och drog tyst till spindel nätet…

 

Där var vi – lille mannen i gungan. Pappa framför med den ultimata countdown innan den vilda färden skulle börjas… 3-2-1-släpp och viuuuuuu skrek sonen när gungan startade sin 5-minuters resa!! Jag puttade mer speed… Mer speed… Mer speed… Ju snabbare gungan gick ju högre skrattade sonen och skrek som om parkpolisen skulle ta honom! Vilken lycka… Han stängde ögonen, kastade kepsen och bara njöt av den flygresan som bara en bra gunga kan leverera! Med lyckotåra i ögat gratulerade jag mig själv om ännu en lyckat pappa-son äventyr. Och mitt i våran lycka hör jag bakom mig två föräldrar säga ”det är faktiskt även andra barn här som vill använda gungan”…

 

Lärodom på berättelse? Oavsätt ålder – ser du en gunga, får din bakdel plats i den, ge järnet!! Sikta mot stjärnor och låt din själ vara fri! Och glöm inte, 5-minuter gäller, parkpolisen ser dig…

 

Go natt,

Pappa

admin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Nicos resa!