The Grand Tour

The Grand Tour – från golvet till Scalextric

The Grand Tour

The Grand Tour – från pojkrummet till världsbanor

 

 

Hej Allihop!

The Grand Tour… Vi alla vill göra det… Dags att vara ärligt – Du vet vad jag pratar om… Allt startade när Du var små… Samma hände med mig, pappa… Idag såg jag den hända till min son…

 

The Grand Tour är olika saker för olika individer. Den kan vara en djupt och ytterst personligt resa inombords Dig – om man nu råkar vara en djupt tänkare. Kanske Du var en hardcore svetsare som egentligen bara ville dansa… Kanske en lärarinna som på nätterna drömmer om att bli en navy seal commando – let´s face it, alla dessa år som lärarinna har förberett Dig för vad som helst… (note från pappa, tack att Du orkar)… Eller det är något som alla petrol heads älskar – ett öppet väg, en snabb kurva och fordon som kan leverera… Finns det någon som INTE vill bli en racing stjärna??

 

Nico och hans pappa, jag, har tränat hårt om att ta kurvor rätt i hög hastighet… Vi har övat med oändligt mängd av leksaksbilar i massa olika storlek och slutsats är följande… Även en 20 månader gammalt liten man vet att för snabbt in i kurvan orsakar en rejält smäll. Vi har fortfarande olika åsikter om en rejält smäll är något som är bra eller inte… Dock båda av oss kan uppskatta en riktigt häftigt krock så långt inga lego gubbar blir skadat under process… Eller möbler för då blir mamma arg… Allt övning har gjord oss till mästare att hålla oss in i banan om vi så vill. Men vad gör vi näst för att The Grand Tour kan fortsätta? Enkelt – vi kopplar in Senior el och önskar för mer hastighet och jobbigare kurvor!!! Välkommen Mr. Scalextric – the floor is bokstavligen Yours…

 

Scalextric

Scalextric

Efter en lång och tufft internt förhandling mellan våra nuvarande sponsorer, pappas hjärna och hjärta, kan vi med stort glädje konstatera att hjärtat vann och nu är vi lyckliga ägare av en lång snabbt Scalextric bana med allt lullul en blivande Världsmästare kan önska. Nico provkörde första kurvan direkt och bilen flög en bra bit tills den slog emot garderobs dörr och lämnade en skönt liten märke på vart del 2 i våra racing resa har tagit oss… Och detta innan vi ens tömt lådan, kopplat  några bitar ihop eller fått rå styrka från Senior el! Vi båda tänkte direkt detta kommer bli stort.

 

Så nu när familjen har somnat kommer jag, pappa, att bygga upp detta underbara skapelse. När dagisen är slut börjar steg 2 i The Grand Tour och racing blir på alvar… Mer på det nästa gång!

 

Go natt,

Pappa

The Grand Tour

admin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Nicos resa!